Greenie

Idag fick gröten ge plats åt youghurt frukost som bestod av följande:

* naturell ekologisk youghurt
* ett ekologiskt grönt äpple i bitar
* en näve blandade naturella nötter
* Green granola (musli på havregryn, dinkel, quinoa flingor, hasselnötter, nässlor, spirulina, pumpafrön, bovete samt hampafrön)

Ett hett tips till dig som har svårt att få i dig frukost på morgonen är att börja med youghurt, det är ganska "snällt" och inte så mäktigt men samtidigt väldigt nyttigt. Dock är ett måste att den är naturell och ej smaksatt samt ekologisk. Med den naturella slipper du farliga och extremt onödiga e ämnen och tillsatta aromer samt socker, något annat än ekologiskt är inte försvarbart (gäller alla mejeriprodukter!) om du bryr dig det minsta om djuren men även dig själv. I icke ekologiskt jordbruk matas djuren med hormoner av olika slag, något som sedan finns kvar i både köttet, mjölken osv... Hur detta påverkar människokroppen är det ingen som vet, men det är med största sannolikhet en ganska otrevlig sanning...

Hur som helst, är du ingen jättefrukost ätare, börja med youghurt och kanske lite tinade bär av olika slag eller lite skivad frukt. I efterhand, när du blir mer van och aptiten kommer igång kan du addera en bra musli och lite nötter samt kanske även en grov smörgås med något nyttigt pålägg, gärna ett ägg, då har du en komplett och välbalanserad frulle som du står dig länge på!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0